07. 08. 2019
Domofonska enota AP 7

Nova video notranja domofonska enota AP 7– z velikim zaslonom.

Z obiskovalci pred vašimi vhodnimi vrati se lahko pogovorite, ne da bi morali zapustiti udobje svojega naslanjača. Predstavljamo vam novo notranjo domofonsko enoto Gira Home Video AP 7, ki vam omogoča priročno sodobno komunikacijo z obiskovalci.


Od maja 2019 je pod znamko Gira na voljo nov izdelek AP 7, ki bistveno poenostavi vsakdanje življenje in dvigne kakovost bivanja v sodobnem stanovanju na višji nivo. Gre za tehnološko izjemno dovršeno domofonsko enoto za učinkovito dvosmerno komunikacijo – na 7-palčnem zaslonu prikazuje sliko v visoki ločljivosti, s pritiskom na tipko pa omogoča upravljanje vrat, luči in zvonca na vhodu. Svoje obiskovalce torej lahko prijazno pozdravite in toplo sprejmete, ne da bi morali vstati iz naslanjača ali prekiniti delo v pisarni. 


Napredna tehnologija prikaza ponuja širši vidni kot, ki zagotavlja jasen pogled tudi od strani. Zahtevnejšim uporabnikom Video AP 7 omogoča poljubno nastavljanje svetlosti ter kontrasta slike za kar najboljšo razločnost. Naprava ima vgrajen sistem za varčevanje z energijo, zato se zaslon prižge šele takrat, ko zazvoni zvonec. Možna je tudi ročna aktivacija domofonske enote, kar omogoča ogled do 200 shranjenih slik obiskov. Kadarkoli lahko preverite, kdo vas je želel obiskati!

Domačo Gira Video AP 7 domofonsko enoto je možno namestiti na steno, možna pa je tudi namestitev na vsestranski podstavek, ki bo našel svoje mesto v vsakem kotičku. S pritiskom na tipko »Sprejmi klic na vratih« lahko enostavno aktivirate mikrofon in pozdravite obiskovalca ter ga s tipko »Odpri vrata« povabite v stavbo kar iz dnevne sobe ali domače pisarne.

Primerna je za domače okolje, poleg tega pa se odlično obnese tudi v večstanovanjskih stavbah, hotelih, poslovnih prostorih in javnih ustanovah.


Poleg tehnične dovršenosti domofonsko enoto odlikuje tudi izjemen dizajn. Še posebej bo pritegnila vse, ki si želijo z naprednimi tehnološkimi detajli poudariti dovršenost notranjega interiera. Visokoločljivi zaslon je na voljo v dveh barvnih različicah in sicer v beli in črni barvi stekla.


Notranjo domofonsko enoto AP 7 je možno uporabljati v povezavi z domofonom, lahko pa jo uporabite tudi za interno komunikacijo z ostalimi člani družine. Medtem ko se v hodniku pogovarjate z gosti, s pritiskom na tipko na domofonski enoti preprosto pokličete otroke iz ostalih prostorov. Domača domofonska enota omogoča dodelitev do 24 klicev (klici na vrata, interni klici) in 10 prednastavljenih tonov zvonjenja, možna pa je tudi izbira poljubne melodije. V primerjavi s starejšo Gira domofonsko enoto novo AP 7 odlikujeta predvsem večja slika zaslona na dotik ter možnost internih klicev, pa tudi lažja namestitev. Za priključitev enote AP 7 se uporabljata enaki žici kot pri starejšem modelu, tako da je nadgradnja povsem enostavna!

Napreden domofon je vsekakor dobrodošla pridobitev za sodoben dom, a še bolj pridejo prednosti tovrstne tehnologije do izraza v pisarniških prostorih in podobnih okoljih, v katerih potrebujemo nekaj več nadzora nad dostopom. Gira Home Video AP 7 se izvrstno obnese v kompleksnem sistemu nadzora, saj podpira povezavo na do 20 kamer. V vsakem trenutku se torej lahko osredotočite na tisti kotiček poslovne stavbe, ki zahteva vašo pozornosti. Posebej priročna je ta funkcionalnost v kombinaciji z možnostjo internega klicanja, saj imate tako po celi stavbi na razpolago zelo učinkovit komunikacijski sistem.


Dvajset kamer je težko spremljati hkrati, a nadzor bo tudi v takšnem kompleksnem sistemu enostaven in učinkovit – domofonska enota AP 7 namreč služi kot centrala, ki združuje vse elemente v sistemu. V vsakem trenutku imate z enega mesta dostop do vseh podatkov nadzornega sistema, uporabna funkcionalnost pa je bržkone tudi ta, da lahko vse podatke enostavno prenesete na SD kartico! V dobro zasnovanem sistemu nadzora poslovnih prostorov se bo domofonska enota AP 7 izkazala za izjemno uporabno in vsestransko napravo!

Avtor: Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane