11. 11. 2022
Gira

GIRA KNX SISTEM

Predstavljajte si, da živite v inteligentni hiši, ki pozna vaše vsakodnevne potrebe in navade. Ta prižiga in izklaplja razsvetljavo, uravnava notranjo temperaturo in povsem sama prevzema različna opravila. Sistem GIRA KNX je bil zasnovan tako, da nudi točno to vrsto udobja v vaši pametni hiši, različne naprave in funkcije pa popolnoma usklajeno opravljajo vaše vsakodnevne rutine.


KNX je univerzalni standard za tehnologijo pametnih stavb po vsem svetu. Na stotine proizvajalcev, med njimi Sony, Bosch, Siemens in GIRA, je razvilo lastne rešitve v skladu s tem standardom. Osnova za povezan pametni dom je zeleni kabel, ki ga je potrebno pri novogradnji ali prenovi položiti poleg običajnih električnih napeljav. S tem kablom lahko povežete različne komponente vaše inteligentne inštalacije, ki so združljive s KNX sistemom. Žični sistem poleg tega sestavljajo: 


-    nadzorne enote, kot so pametna stikala, pametni telefoni in GIRA G1 enota
-    sprejemne enote
-    senzorji

Ko je namestitev KNX pametne inštalacije končana, lahko vse vgrajene naprave medsebojno komunicirajo.

Celoten sistem GIRA KNX pametne inštalacije lahko spremljate z enim samim mini strežnikom, imenovan GIRA X1. GIRA X1 služi kot osrednja nadzorna enota za vaš celoten pametni sistem GIRA KNX, omogoča vam različne funkcije kot so na primer prižiganje in ugašanje luči, prilagajanje temperature, ponovna aktivacija scen ali ustvarjanje novih. Nastavitve inteligentne inštalacije GIRA lahko prilagodite svojim osebnim željam in tako dosežete večje udobje in varnost v vaši inteligentni hiši.


S pametno inštalacijo GIRA si poljubno lahko ustvarite tudi prizore, imenovana zaporedja samodejnih funkcij. Na primer, s klikom na prizor »Kino« se zgodi naslednje: prižge se televizija, luči se zatemnijo, žaluzije se spustijo… Vse to se zgodi istočasno, takoj ko ročno aktivirate prizor s pametnim stikalom, na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Z napravo GIRA S1 pa lahko aplikacijo uporabljate na daljavo in upravljate svoj pametni dom tudi ko ste na poti.


GIRA KNX sistem vam v vaši pametni hiši poleg omenjenega nudi še več. Po namestitvi sistema GIRA KNX je preprosto dodati več funkcij prek tehnologije IFTTT (»če to, potem to«). To pomeni, da lahko naprave povežete skupaj in presenečeni boste nad različnimi možnostmi, ki jih ponuja vaš pametni dom. Tako lahko na primer vključite robotski sesalnik v vnaprej programirane scene in vaš pametni robot bo opravil delo namesto vas. Vse te funkcije lahko v svojem inteligentnem domu konfigurirate sami, sistem GIRA KNX pa vam zagotavlja maksimalno udobje in prilagodljivost.


Z GIRA KNX pametnim sistemom boste bolj brezskrbni, poskrbeli boste za varnost, skratka – naj pametni dom dela namesto vas. Več podrobnih informacij o GIRA KNX sistemu si lahko pogledate v spodnjem videu.
 

Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane