06. 02. 2020
Gira

GIRA - Podjetje z dolgo tradicijo

Gira je bila ustanovljena leta 1905 in danes sodi med vodilna nemška srednje velika podjetja v elektroindustriji. Podjetje ima sedež v Radevormwaldu v Severnem Porenju, v katerem delujejo zaposleni iz različnih držav sveta. Poleg številnih elektroinštalacijskih sistemov proizvaja stikala in vtičnice, vključno s področja komunikacijske tehnologije, domofonov in avtomatizacije ogrevanja, svetlobe in senčil. 

Gira je vodilni celovit dobavitelj inteligentnih sistemskih rešitev za elektronske, omrežne in digitalne nadzorne sisteme stavb. Izdelki in rešitve Gira predstavljajo kakovost "Made in Germany", kar pomeni  okolju prijazno in trajnostno delovanje in še veliko več. Izdelke Gira najdete po vsem svetu, v kongresnem centru ICE v Krakovu, na olimpijskem stadionu v Kijevu, v hotelu Banyan Tree v Šanghaju, v hotelu Interkontinental v Ljubljani in na mnogih drugih mestih.

Gira vključuje KNX sistem, kar pomeni, da pametni sistem omogoča upravljanje doma preko vašega pametnega telefona ali tablice. Zagotavlja nam, da so lahko tudi naše najzahtevnejše zahteve  v celoti izpolnjene. KNX sistem v povezavi s strežnikom povezuje različne funkcije, kot so upravljanje z razsvetljavo, senčili, ogrevanjem, klimatizacijo, prezračevanjem, domofonom in varnostnimi sistemi ter še mnogo več. Vse te funkcije pa je mogoče ne glede na njihovo velikost opravljati preko pametnih stikal, tablic, pametnih telefonov, saj sistem deluje decentralizirano in tako vsak element posebej omogoča delovanje.

Konec leta 2018 je bil dograjen nov Girin proizvodno - logistični center, ki se razprostira na 30 000 kvadratnih metrih. Na tem območju je zaposlenih okoli 550 ljudi. Zahvaljujoč inteligentnemu konceptu ogrevanja in hlajenja je poraba energije v industrijskih obratih 45% manjša, kot pri običajnih proizvodih. Najsodobnejši stroji za proizvodnjo, računalniški izračuni za načrtovanje, pa tudi natančno ročno delo omogočajo, da delo od oddaje naročila pa do dostave poteka nemoteno in čim bolj natančno. Gre za zapleten sistem z inteligentnim nadzorom, ki ga lahko Gira uporablja za najboljše izpolnjevanje zahtev strank.
 

Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane